Att skicka
med standardtransport

Standardtransport är en typ av transporttjänst som erbjuds av Sverige Expressen, och som är mer prisvänlig än Expresstransport. Standardtransporttjänster innebär oftast att försändelser transporteras med vanlig lastbil eller järnväg, vilket kan innebära längre leveranstider än vid Expresstransport. Standardtransporttjänster är oftast lämpliga för försändelser som inte är brådskande eller som inte kräver speciella hanteringsförfaranden.

Hur funkar det?

Kunden först väljer vilken typ av tjänst de behöver, sen väljer de olika servicealternativ, som tidsbestämd leverans, säkerhet och försäkringar. När kunden har valt sina alternativ kan vi skicka förslag på kostnaden. När kunden accepterar förslaget fortsätter vi genom att boka en hämtning via telefon. När försändelsen har mottagits av oss, skickar vi en bekräftelse till kunden och börjar sedan processen med att transportera försändelsen till dess destination.

Vad kostar en leverans??

För att ni ska få en prisuppskattning för en tjänst kan ni begära en offert och lämna in detaljerna för er försändelse och önskemål. Då skickar vi ett prisförslag till er inom en kort tid.

Få offert

Allmänna frågor

Vad är en standardtransport

Detta är den vanligaste typen av transport som används för att frakta olika typer av gods. Standardleveranserna går med dagliga linjebilar som oftast har en fast rutt. Därav kan det ta någon dag extra att få sitt gods levererat.

Vad kan jag skicka med en standardtransport?

Såsom förbrukningsvaror, byggmaterial, produkter från industrin och mycket annat.

Kan ni hjälpa till med emballering?

Självklart kan vi detta. Det är viktigt att vi får informationen i god tid så att vi kan planera in det.

Får jag skicka farligt gods med era standardtransporter?

Ja och Nej. Det finns specifika krav på godset och innan vi kan avgöra om det är okej att åka med någon av våra linjebilar. Då behöver vi veta UN-numret, Är du osäker på vad för UN-Nummer ditt gods har? Du kan även söka upp ditt UN nummer på: http://checklista.dgm.se/detail.php?inr=A_04245

Vi har ett avtal med en annan transportör, Får vi boka via er ändå?

Självklart får ni detta. Vi hjälper många företag idag som har ett avtal med annan speditör/åkare som använder SverigeExpressen som ett komplement.

Terminalhanteras era transporter?

I de flesta fall så terminal hanteras INTE godset som körs med oss. Anledningen till detta är för att vi vill motverka skador och förlorat gods. Vi väljer istället att sy ihop godset med rätt bil från början.

Erbjuder ni extra gods försäkring?

Ja tillsammans med Trygg-Hansa så kan vi erbjuda en extra försäkring, Vänligen kontakta oss innan om ni önskar detta.

Kontakta oss

Gäller det brådskande ärende? Vi rekommenderar att du ringer oss för snabbare hjälp.